Heerlijke slagroomsoesjes.
Even een stukje terug in de tijd......,mijn dochter en haar vriendinnetje zijn naar een kookles voor kinderen geweest.
(een jaar of dertig geleden)
Toen heeft ze slagroomsoesjes leren maken en zij heeft het mij geleerd.......dat is toch wel heel grappig.... (Ik dacht altijd dat het heel moeilijk en precies werk was).
Dit recept is de hele familie doorgegaan en op elke verjaardag werden er slagroomsoesjes gemaakt (want eigengemaakt gaat toch boven alles ).
Ik heb er later allerlei variaties aan de vulling toegevoegd,zoals slagroom met advocaat, baketbakkersroom...... en ook kun je er verschillende soorten fruit aan toevoegen.
Hierbij voeg ik een recept toe wat ik altijd voor mijn soesjes gebruik.
Ingrediënten : 1 dc water,
100gram boter,
Doe deze twee samen in een pannetje en zet dit op het vuur.
100 gr bloem,
4 eieren,
En een snufje zout.
Als de boter in het pannetje gesmolten is voegen we de bloem eraan toe en roeren dit tot het van de pan loslaat.
We voegen er nu èèn voor één de eieren toe .
Ik verwarm de oven op 220 graden.
En ondertussen leg ik bakpapier op de ovenplaat en doe hier èèn voor èèn met een lepel het beslag erop en bak deze in ongeveer 20 a 25 minuten .
In deze soesjes heb ik een vulling van advocaat en slagroom samen gevoegd en op de bodem van de soes heb ik banaan die ik van tevoren met citroen heb besprenkeld.
Op de bovenkant kun je een stukje banaan,toefje slagroom en wat poedersuiker eraan toe toevoegen. (dit heb ik nu niet gedaan)
Deze, nu samen met mijn kleindochter gemaakt .
En chocolademelk, waar ik een beetje maïzena aan toevoeg wat het net iets extra geeft.
En nu samen smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten